Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Міжрегіональний семінар «Публічна бібліотека – територія рівних можливостей»

19-20 вересня 2018 р. у Рівненській ОУНБ відбувся Міжрегіональний семінар «Публічна бібліотека – територія рівних можливостей», який організовувався секцією Української бібліотечної асоціації «Бібліотека – на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку» для членів УБА працівників відділів обслуговування центральних районних бібліотек Західного регіону: Волинська, Житомирська, Хмельницька, Чернівецька, Івано- Франківська області.

Учасники семінару навчилися: формувати політику бібліотеки з питань надання послуг особам з інвалідністю та людям поважного віку, створювати умови для розвитку соціальних послуг для цих категорій, продукувати і акумулювати адаптовані ресурси, залучати нових користувачів.

Під час практичного тренінгу «Створення доступного контенту для людей з порушенням зору» та ділової гри «Простір ідей: Навчання. Можливості» учасники семінару практично навчилися : формувати перелік послуг бібліотеки для осіб з інвалідністю та людей поважного віку; розробляти примірні моделі інноваційних проектів у партнерстві з громадськими організаціями для надання послуг особам з інвалідністю та людям поважного віку; працювати на комп’ютері з програмами екранного доступу; переформатовувати документи у доступні формати для людей з порушенням зору; користуватися форматом DAISY та дейзі-плеєром.

Учасники спробували займатися оздоровчими фізичними вправами під час «Руханки» для людей «золотого віку».

Надзвичайно цікавою для гостей семінару була екскурсія містом. Гості познайомилися з таємницями історії центральних вулиць Рівного.

Оцінка ефективності семінару була здійснена учасниками у формі «мозкового штурму» з визначенням подальших дій щодо організації обслуговування людей з інвалідністю та поважного віку.